注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

LYKing...

power up!!!!

 
 
 

日志

 
 
关于我
LYK

小宇宙持续爆发原画宅男一条!!!

网易考拉推荐

记住,你系中国人!!  

2008-05-16 23:39:35|  分类: 默认分类 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

       

        四川大地震已经到左第4日喇,悲剧既数字又继续增加,但同时中国人既爱心同捐助亦都继续增加,我觉得好惭愧我只出左好少好少既力,希望尼少少力四川既朋友你地都可以感受到。

        尼几日听讲又震喇,个天真系玩也,求求你放过距地喇,距地都已经够惨价喇……

        除左每日都听讲有悲剧传出同睇到d好恐怖既图片之外,我最深刻既感受有两件事——

        以家有好多人同企业都自觉捐钱,感其实禁大件事系个中国人有翻d钱都应该感做既,感有d人比较有钱就捐多d,比如一d名人,但系网上就有人讲:有无搞错,捐禁少,你吴爱国啊,以前人地国家海啸你捐得重多喇,你睇人地联想捐几多,我以后吴买你d野喇……

        大佬,我只想问,你又捐左几多啊?做善事系讲心价,捐多捐少都系爱心,你禁多野讲感你又吴捐埋你副身家?我无论个名人系有么目的,但系距捐果10万肯定就可以比你帮到更多人罗!

        另外,我今日系网上见到有个韩国论坛既人对中国既灾难落井下石,竟然话受难人吴够多,重话系西藏圣灵发怒!我吴知尼篇野系米代表晒好多韩国人既心态,但系我可以知道其实世界上重有好多人对中国一d都吴了解,而点解我都可以想象到,但系想死更多人尼个林发我觉得简直就系禽兽,原来一个国家既人系政府既宣扬下同对他国发展既厌恶同恐惧下系会变成禽兽价……尼点使我好心寒……

        08系中国既多事之秋,系尼个时候,我地更应该团结,去对抗其他国家有预谋既挑拨同其他国家人们既愚昧无知,无论国家为做发展做左d么,无论你觉得国家有几多吴争气既国人,但请你记住,你要以你系一个坚持伟大中国人既原则既中国人去感到自豪,因为我地体内都留住同我地国旗一样颜色既血液,生系中国人,死系中国魂!!

  评论这张
 
阅读(33)| 评论(5)
推荐 转载

历史上的今天

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017